Winterse koers

Onder winterse omstandigheden stonden we zaterdag avond aan de start van de koers op de Jaap Eden ijsbaan in Amsterdam. De laatste koers voor we naar de Weissensee vertrekken.

Direct na het startschot zit Jessica op te letten en belandt zo in de eerste kopgroep. Ik tel de hoofdjes en zie van elke grote ploeg een vertegenwoordiger. Zes rijdsters, ideaal. Ik rijd naar voren om de ploegen die nog een poging doen om het gat dicht te rijden te storen. Al snel voel ik, dit is de slag. Wanneer de groep nog maar 150meter hoeft laat een rijder van mkbasics zich afzakken vanuit het peloton om haar teamgenoot op te halen, er wordt flink gas gegeven en er ontstaat een breukje in de kopgroep. Helaas zit Jes aan de verkeerde kant. Ze probeert het gat nog te overbruggen. Eerst alleen en daarna met hulp van Nicky die zich ook af heeft laten zakken. Helaas lukt het net niet en glipt de ronde voorsprong tussen onze vingers vandaan.
De wedstrijd is pas iets over de helft en dus probeer ik nog een kopgroep te forceren. Zonder succes. De 3 ploegen met een ronde voorsprong houden de wedstrijd netjes op slot. In de sprint van het peloton eindig ik als 7e en Jessica als 14e. Jane viel vlak voor de finale.
Terwijl ik dit schrijf zijn we onderweg naar Oostenrijk waar we 4 mooie koersen gaan rijden onder prachtige omstandigheden. Wij zijn er klaar voor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s