Knallend het nieuwe jaar in; door Nicky van Leeuwen

Dinsdag 1 januari was het voor ons eindelijk zo ver. Geen uitbrak dag van Oudjaarsdag, maar fit aan de start van het Nederlands Kampioenschap marathon.

Dit jaar waren we in Groningen. Voor ons een flink stuk rijden, maar dat mocht de  pret niet drukken. Helaas maar met zijn drieën, want Jane was helaas ziek.

Het strijdplan was voor ons niet anders dan normaal. Aanvallen, meezitten en er een mooie wedstrijd van maken. Alle drie zaten we goed van voren. Hoe verder we in de wedstrijd kwamen hoe beter het ging. We waren niet de enigen die graag een kopgroep wilden, en dus volgden er vele aanvallen en uitlooppogingen. Tot 20 ronden voor het eind mocht het niet baten.

Een aanvallende wedstrijd, maar helaas niet de uiteindelijke kopgroep. We maken ons op voor een massasprint. Al ver van tevoren wordt het tempo in het peloton hoog gehouden. Ik zit te ver van achteren en kom in mijn eentje niet goed meer naar voren. Gelukkig zie ik dat Emma en Jessica elkaar wel gevonden hebben en samen voor in het peloton zitten. Het geweld is groot en iedereen vecht voor zijn plekje.

Jessica heeft haar werk gedaan. Emma zit op positie voor de laatste ronden. Helaas zijn wij niet de beste sprinters in dit geweld en eindigt Emma op een 5e plek. Ik wordt 27e. Jessica heeft veel werk verricht en eindigt achterin het peloton.

Helaas niet de uitslag waar we voor gingen, maar een goede wedstrijd waar we tevreden op terug kunnen kijken. Aankomende Zaterdag staan we weer aan de start in Tilburg. Klaar voor een kopgroep!

Plaats een reactie